novinky
na co právě myslím
Jsem blázen do těsta
Konkrétně do KYNUTÉHO. Poprvé jsem objevila jeho čarovnou moc už jako dítě. Líbilo se mi, jak díky droždí nabývá hmota na objemu, jak se na jeho povrchu tvoří bublinky a jak voní při pečení.
Seš moc kočkovitá!
Kočky dokážou být i pěkně rychlé. Vše dělají ve znamení přítomnosti a svého požitku.
Kdy je čas zpomalit?
Je to už dávno. Nebylo to v jiném životě? Tehdy jsem pracovala v proskleném mrakodrapu na kraji velkého města a neměla čas na pozorování změn v přírodě, na vaření polévky nebo na sběr léčivých bylinek.… Číst dále »Kdy je čas zpomalit?
Řekni mi, co jíš…
Ráda vařím pomalu. Znamená to pro mě plné soustředění na jednoduché úkony spojené s vařením a na původ surovin. Podle filozofie Slow Food to znamená vařit z poctivých, dobrých a čistých surovin. Proto se nemůžu… Číst dále »Řekni mi, co jíš…